innogy: Întreprinderea de energie verde cu un plan de acțiune pentru un viitor cu emisii reduse de dioxid de carbon

innogy: Întreprinderea de energie verde cu un plan de acțiune pentru un viitor cu emisii reduse de dioxid de carbon

Transformarea sistemului nostru energetic în unul cu emisii scăzute de dioxid de carbon nu este o sarcină ușoară, însă o companie germană de utilități a dezvoltat un model de afaceri care se bucură deja de beneficiile unei economii mai verzi.

innogy SE răspunde celor mai importante tendințe de transformare a sectorului energetic la nivel global: decarbonizare, descentralizare și digitalizare.

Este evident faptul că trebuie să trasăm traiectoria unei schimbări sistemice în vederea îndeplinirii obiectivelor pentru anul 2050 în materie de schimbări climatice,

a afirmat Holger Gassner, Director de strategie, tehnologie, piețe și activități de reglementare la innogy, pe segmentul de energii din surse regenerabile.

Prin energie din surse regenerabile, rețele inteligente și soluții inovatoare pentru clienții noștri, dorim să stabilim standarde pentru tranziția energetică și dincolo de aceasta.

Compania oferă clienților săi produse și servicii energetice inovatoare și durabile cu scopul de a-i sprijini în vederea unei utilizări mai eficiente a energiei. În anul 2016, aceasta a înregistrat venituri externe în valoare de 44 miliarde EUR.

Totodată, compania creează condițiile intrării în rețea a unei cantități mai mari de energie din surse regenerabile, provocare ce constituie unul din obstacolele în calea trecerii de la combustibilii fosili. Aceasta deține o capacitate de generare de energie ecologică de peste 3,7 gigawați către piețele sale principale din Germania, Regatul Unit, Țările de Jos, Spania Italia și Polonia, având, de asemenea, în plan să se extindă în afara Europei, cum ar fi în Statele Unite.

Pentru ca tranziția energetică să fie încununată de succes, toate sectoarele trebuie să își sporească eficiența energetică și să utilizeze o cantitate mai mare de energie din surse regenerabile,

a afirmat Gassner.

Până în anul 2019, planul de investiții este cuprins între 6,5 miliarde EUR și 7 miliarde EUR la nivelul întregii companii. Astfel, innogy contribuie suplimentar la dezvoltarea unui sistem descentralizat de energie din surse regenerabile în Europa. În prezent, compania este implicată în 10 proiecte noi, majoritatea eoliene, cu o capacitate de aproximativ 900 de megawați.

În total, innogy are peste 40 000 de angajați în 16 țări din întreaga Europă, care, pe lângă faptul că generează și stimulează inovații, își dezvoltă, de asemenea, noi perspective.  De exemplu, unii dintre cei 50 de tehnicieni de mentenanță, ingineri și personal nautic, care lucrează în larg în ferma eoliană Nordsee Ost a companiei, au lucrat în trecut în stații de energie pe bază cărbune sau gaz.

Căutăm pionieri care să creeze un viitor durabil cu pasiune, curaj și creativitate,

a spus Gassner.

 

Profilul lucrătorului din sectoarele verzi

Henning Joswig, director executiv, departamentul Strategie și tehnologie al innogy

Am debutat ca inginer minier la RWE și am lucrat în unele din cele mai mari mine de cărbune cu puț deschis din Europa,

a afirmat Henning.

Acum activez într-o abordare cu totul diferită a generării de energie.

Henning și-a început cariera la RWE în 1999 și, de-a lungul anilor, a devenit tot mai interesat de reducerea emisiilor, căutând astfel să se concentreze pe unele aspecte mai ecologice în cadrul companiei. În prezent, el lucrează în departamentul Strategie și tehnologie al innogy, unde dezvoltă sisteme energetice și aplicații de stocare inovatoare pentru viitor, tehnologii cheie necesare descătușării potențialului energiilor din surse regenerabile.

Este foarte important să eliminăm obstacolele și să schimbăm mentalități, iar conducerea noastră executivă a făcut o treabă foarte bună,

a spus Henning.

Personalul are acum posibilitatea de a contribui la direcțiile inovatoare ale companiei, chiar dacă nu este direct implicat în acestea.

 

Date și cifre interesante

  • În prezent, innogy aprovizionează cu energie fiabilă aproximativ 16 milioane de consumatori de energie electrică și șapte milioane de consumatori de gaz din 11 țări europene.
  • innogy se numără printre principalii operatori eolieni din Europa.
  • Totodată, compania este cel mai mare furnizor de energie electrică din Germania, în termeni de volum.
  • Heliatek, o companie germană de tehnologie, în cadrul căreia innogy deține o parte importantă din acțiuni, își extinde capacitatea de producție HeliaFilm® cu un milion de metri pătrați pe an
Contactați-ne
Enrico Brivio Purtător de cuvânt, Comisia Europeană
Iris Petsa Ofițer de presă pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Comisia Europeană
Enrico Brivio Purtător de cuvânt, Comisia Europeană
Iris Petsa Ofițer de presă pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Comisia Europeană
Despre ​Săptămâna verde a UE 2017

Săptămâna verde a UE reprezintă o oportunitate anuală de a dezbate și de a discuta pe marginea politicii europene în domeniul mediului. Organizat de Direcția Generală Mediu a Comisiei Europene, acest eveniment cheie din calendarul politicii de mediu atrage factori de decizie, ecologiști de marcă, actori interesați și alte părți interesate de la nivel european și global.

Ediția din 2017 a Săptămânii verzi se desfășoară în perioada 29 mai-2 iunie și are ca temă „Locurile de muncă verzi pentru un viitor mai verde”. Evenimentul se va concentra pe modul în care politicile UE din domeniul mediului creează locuri de muncă verzi și contribuie la creșterea economică durabilă și responsabilă din punct de vedere social la nivelul UE. Pe lângă o conferință la nivel înalt organizată la Bruxelles, programul va include, totodată, o serie de evenimente și de acțiuni partenere care vor avea loc peste tot în Europa.